Air Belgium kampt met ernstige financiële problemen

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft in het verleden vaak vliegtuigen van Air Belgium ingehuurd voor de Mid-Atlantische route. Tijdens de laatste vlucht naar Paramaribo raakte het vliegtuig van Air Belgium defect doordat het grondpersoneel op Zanderij verkeerd omging met de afhandeling van het toestel. Deze maatschappij zullen we niet meer zien op Zanderij.

Niky Terzakis, oprichter van Air Belgium, kan de luchtvaartmaatschappij niet meer redden. Het bedrijf heeft de ondernemingsrechtbank gevraagd een gerechtsmandataris aan te stellen om kopers te vinden voor de maatschappij of haar rendabele delen. 

Air Belgium kampt met ernstige financiële problemen en zoekt minstens 16 miljoen euro om schulden te betalen. Deze procedure biedt het bedrijf maximaal vier maanden operationeel respijt. Als de rechtbank instemt, kan Air Belgium tot eind dit jaar blijven vliegen. Dit proces beoogt banen te behouden en de continuïteit van de onderneming te waarborgen. 

Echter, passagiers die vluchten hadden geboekt, blijven gedupeerd.Air Belgium is voor 49 procent in handen van de Chinese logistieke groep Hongyuan. De Waalse en federale overheidsinvesteringsmaatschappijen SRIW en SFPIM zijn de tweede en derde grootste aandeelhouders.

error: Kopiëren mag niet!