Vicepresident erkent fouten en spreekt vergevingsgezindheid uit in videoboodschap

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft zijn ongenoegen geuit over de situatie die was ontstaan na het protest in Albina. In een videoboodschap reageert  hij op de felle kritiek die hij ontving na zijn optreden tijdens de protestmanifestatie. Zelfs president Santokhi betreurde de gang van zaken en gaf aan dat het protest anders had moeten verlopen, een standpunt dat door Brunswijk wordt bevestigd.

In zijn videoboodschap erkent Brunswijk dat zijn gedrag tijdens het protest niet paste bij zijn rol als vicepresident, verwijzend naar het feit dat de gemeenschap van Albina hem altijd na aan het hart heeft gelegen. Hij benadrukt dat hij zijn optreden als onwaardig beschouwt voor een leider, vooral in een gemeenschap die altijd dicht bij hem heeft gestaan.

De reactie op Brunswijks gedrag bleef niet beperkt tot Albina. Ook vanuit andere delen van het land, evenals vanuit het buitenland, werd zijn houding scherp veroordeeld. Veel mensen spraken hun afkeur uit over het optreden van de vicepresident tijdens de manifestatie. Brunswijk stelt in zijn boodschap echter, dat hij de inwoners van Albina die hem tijdens het protest bejegenden, vergeeft. Tegelijkertijd geeft hij aan grote waardering te hebben voor degenen die hem met respect hebben behandeld.

In zijn videoboodschap gaat de vicepresident ook in op de lopende energieproblematiek in het gebied. Volgens Brunswijk is al actie ondernomen om de situatie te verbeteren. Een machine is inmiddels gerepareerd, en het vervolgtraject om de problemen definitief op te lossen is in gang gezet.

Hij benadrukte ook, dat het oplossen van de energieproblemen prioriteit heeft voor de regering. Het blijft echter afwachten hoe de inwoners, zowel in Albina als elders, zullen reageren op zijn excuses en verklaringen.

error: Kopiëren mag niet!