Kabalebo-regio ook opgenomen in duurzaam landbouw ontwikkelingsproject

Landbouwers in het Kabalebo-gebied kunnen binnenkort profiteren van het Suriname Agriculture Market Access Project (SAMAP). Dit programma, dat gericht is op het bevorderen van duurzame landbouwontwikkeling in Suriname, biedt landbouwers de kans om hun productiecapaciteit te vergroten en betere toegang te krijgen tot zowel binnenlandse als internationale markten.

Het uiteindelijke doel van SAMAP is het stimuleren van de productie van groenten, fruit, wortel- en knolgewassen, en bosbouwproducten. Door deelname aan het programma kunnen landbouwers rekenen op technische ondersteuning, trainingen en markttoegang, wat hen in staat stelt om hun bedrijfsvoering te verbeteren en hun producten op grotere schaal af te zetten.

In totaal worden meer dan 225 landbouwers door heel Suriname getraind via het SAMAP-programma, dat bedoeld is om duurzame landbouwpraktijken te bevorderen. 

Voor de landbouwers in het Kabalebo-gebied betekent dit een belangrijke kans om hun inkomsten te vergroten en bij te dragen aan de voedselzekerheid van het land.

De registratie voor deelname aan het SAMAP-programma is inmiddels gestart in de Kabalebo-regio. Landbouwers uit het gebied worden aangemoedigd om zich aan te melden, zodat ze in aanmerking kunnen komen voor de verschillende vormen van steun die het programma biedt. 

De trainingen en ondersteuning zijn speciaal ontworpen om de productiviteit te verhogen en tegelijkertijd de duurzaamheid van de landbouwpraktijken te waarborgen.

error: Kopiëren mag niet!