Trump op social media als redder van Amerika’s katten

Het was met afstand het opmerkelijkste moment in het tv-debat tussen Donald Trump en Kamala Harris deze week: Trump die verkondigt dat immigranten honden en katten van Amerikaanse eigenaren stelen en opeten.

Het verhaal is meteen naar het rijk der fabelen verwezen, maar onder Trumps aanhang is het al weken een thema. Vooral ook omdat Trumps zonen en zijn beoogde vicepresident JD Vance het verhaal blijven uitdragen.

Al dagen zijn ze op social media als X te zien: met kunstmatige intellgentie (AI) gemaakte afbeeldingen van een gespierde Trump met katten, eenden en honden. Vaak staat erbij: red onze huisdieren.

De boodschap van de dierenplaatjes: Donald Trump beschermt Amerika’s huisdieren, tegen immigranten. In het debat begon Trump erover, tot verbijstering van Kamala Harris. “In Springfield eten ze de honden. De mensen die binnenkomen, die eten de katten. Ze eten de huisdieren van de mensen die hier wonen. Dat is wat er gebeurt in dit land. En het is een schande”, aldus Trump, die daar Harris en de Democraten de schuld van geeft.

De organisatoren van het debat lieten echter meteen weten dat de autoriteiten in de Amerikaanse plaats Springfield in Ohio het verhaal ontkennen: er worden geen honden en katten opgegeten door migranten.

error: Kopiëren mag niet!