De data bewijzen: China is veiliger dan de VS

Er is een grote zwerm China-haters op X, Reddit en Youtube die individuele incidenten van criminaliteit in China laten zien en mensen zonder echte kennis van China proberen te overtuigen dat deze incidenten representatieve voorbeelden zijn van Chinees sociaal gedrag.

Dit wordt “cherry picking” genoemd, waarbij iemand met de intentie om te misleiden, monsters neemt van buiten de belcurve, of buiten de norm, en probeert deze als de norm voor te stellen. Het is oneerlijk. Het is immoreel. En als de intentie is om een ​​hele samenleving te stereotyperen als gewelddadig, anti-vrouwen enzovoort, is het racistisch.

Je zou verwachten dat in een bevolking van 1,4 miljard mensen en een land ter grootte van China, er geweld en criminaliteit zal zijn. Zo werkt waarschijnlijkheid. Met een enorme dataset zou je allerlei uitschieters moeten kunnen vinden. Maar dit zijn geen representatieve voorbeelden van de Chinese samenleving; het zijn afwijkingen. Zelfs als je er honderden kunt vinden, betekent dat niet dat ze goede indicatoren zijn van normaal gedrag in de maatschappij.

De realiteit is dat de kans 13 keer groter is dat je in de VS te maken krijgt met geweld of een moord dan in China. Dat is de norm. Je kunt dus geweld vinden in China. Maar dat is minder per hoofd van de bevolking dan in Canada, minder dan in Frankrijk, minder dan in Groot-Brittannië, minder dan in Duitsland en minder dan in Italië. Ongeveer vergelijkbaar met Zwitserland.

China is veilig. Veel expats, immigranten en toeristen in China merken op hoe veilig het online en in hun video’s is. Ze merken op dat een persoon, zelfs een vrouw, zich veilig genoeg voelt om ’s nachts alleen en zonder angst rond te lopen. Dat is de norm.

error: Kopiëren mag niet!