Bondsvoorzitter Michael Sallons roept leden op voor rechtszaak, afwezigen worden geschrapt als bondslid 

5 november is een cruciale datum voor aangesloten werknemers bij de bond van werknemers bij het ministerie van Openbare Werken, WOOW.

In een recent spraakbericht aan de leden van de vakbond WOOW (Werknemers Organisatie Openbare Werken) , heeft bondsvoorzitter Michael Sallons duidelijk gemaakt dat alle benadeelde  leden op 5 november om 13:00 uur verplicht worden opgeroepen om voor de rechter te verschijnen. 

De rechter heeft besloten om beide partijen in kwestie te horen. Hij benadrukte dat de aanwezigheid niet vrijblijvend is; leden die zonder geldige reden afwezig zijn, zullen volgens hem van de ledenlijst worden geschrapt, omdat de eisende partij, de groep benadeelde werknemers is.

De kwestie draait om de langlopende rechtszaak die de leden van WOOW al vier jaar in onzekerheid houdt. Volgens Sallons zijn de betrokken werknemers al veel te lang aan het lijntje gehouden. Hij is ervan overtuigd dat vertragingstactieken worden gebruikt om de aangesloten werknemers te ontmoedigen en hun rechtmatige eisen te ondermijnen.“Na vier lange jaar is er nog steeds geen uitspraak gedaan in deze zaak. Dit is onacceptabel en voor de werknemers die vechten voor hun rechten”, aldus Sallons. 

Hij riep de leden op om massaal aanwezig te zijn en zich te verenigen in hun strijd voor gerechtigheid.

De zaak op 5 november wordt gezien als een cruciale stap in de richting van een mogelijke doorbraak. Leden van WOOW beseffen dat dit hun laatste kans kan zijn om een uitspraak in hun voordeel af te dwingen, na jarenlang in de wacht te zijn gezet. De gelden van de werknemers zijn vanaf 2020, nog steeds niet betaald. Dit zal natuurlijk ook betekenen dat in geval de rechter in het nadeel van het ministerie van Openbare Werken beslist, grote bedragen vergoed zullen moeten worden aan de werknemers. Voor nu staat dat nog niet vast.

error: Kopiëren mag niet!