Regering bereikt ook overeenstemming met veiligheidsbonden

Ook met de veiligheidsbonden heeft de regering maandagavond  overeenstemming bereikt over loonsverhoging. Daarnaast is ook een akkoord bereikt over een breed pakket aan maatregelen die dienstspecifieke zaken betreffen. De veiligheidsbonden waarmee een akkoord is bereikt zijn de Surinaamse Politie Bond, de Bond Personeel Brandweer Suriname, de Bond Penitentiaire Ambtenaren en de Bond Personnel Beveiligings- en Bijstandsdienst.

Met betrekking tot de loonsverhoging is net als bij de overige landsdienaren een gefaseerde verhoging van 20 procent overeengekomen. Daarvan gaat 15 procent in per 1 juli, en daarbovenop 5 procent verhoging per 1 januari 2025. Verder worden de koopkrachtversterking van SRD 3.500 na de procentuele verhoging per 1 januari in het salaris opgenomen.

De overeengekomen verhoging wordt gefaseerd vanaf oktober uitbetaald. 

Met de veiligheidsbonden zijn naast de loonsverhoging, ook specifieke voorzieningen ten behoeve van de diensten overeengekomen en ondertekend in een apart document. Tijdens de onderhandelingen hebben de veiligheidsbonden zich hiervoor sterk gemaakt.

error: Kopiëren mag niet!