Indonesië zet stop op bouw hotels, villa’s en nachtclubs op Bali

Op het populaire vakantie-eiland Bali mogen binnenkort niet meer overal hotels, villa’s en nachtclubs worden gebouwd. Indonesië wil zo voorkomen dat buitenlandse toeristen nog meer delen van het eiland overspoelen.

Toeristen en buitenlandse inwoners van Bali zorgen volgens minister Luhut Binsar Pandjaitan voor onder meer een toename van criminaliteit en het gebruik van verdovende middelen. Ook zou er verdringing op de arbeidsmarkt ontstaan.

Met het verbod op nieuwe accommodaties voor toeristen hoopt de overheid de lokale cultuur te beschermen. Wanneer de nieuwe regels ingaan en voor hoelang, is nog niet bekend.

Het is ook nog niet duidelijk waar het bouwverbod precies gaat gelden. Daarbij wordt gedacht aan toeristische gebieden als Sarbagita. Daar ligt ook de plaats Kuta, een trekpleister voor feestgangers.

In de eerste helft van 2024 kwamen 2,9 miljoen buitenlandse bezoekers naar Bali, blijkt uit cijfers van de Indonesische overheid. Daarnaast zouden er 200.000 buitenlanders wonen. In totaal wonen er ruim 4,4 miljoen mensen op het eiland.

error: Kopiëren mag niet!