Internationale zoektocht naar man die in Australië hete koffie over baby gooide

De Australische politie is een internationale zoektocht begonnen naar een man die vorige maand in een park hete koffie over een baby zou hebben gegooid. De baby liep daarbij ernstige brandwonden op.

Op beelden die de politie heeft vrijgegeven, is de verdachte te zien terwijl hij op de vlucht slaat.

Een familie zat op 27 augustus met de negen maanden oude baby in een park in de stad Brisbane, toen de onbekende man op het gezelschap afliep. Vervolgens zou hij koffie over het gezicht en de ledematen van het jongetje hebben gegooid.

De baby raakte ernstig gewond en moest meerdere operaties ondergaan. Waarom de man koffie over de baby gooide, is niet bekend.

De man wordt verdacht van het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel, waar hij in Australië levenslang voor kan krijgen. Maar nog voordat de verdachte was geïdentificeerd, op 31 augustus, was hij het land uit gevlucht.

Volgens de politie is de verdachte een 33-jarige man die niet uit Australië komt. Waar hij wel vandaan komt, is niet bekend. Ook is niet bekend waar hij naartoe is gevlucht. Hij zou sinds 2019 regelmatig Australië in- en uitgereisd zijn.

31 augustus vluchtte hij via het vliegveld van Sydney het land uit, schrijven Australische media.

error: Kopiëren mag niet!