De strijd om stroom: Hoe Albina weer licht kreeg

Op een hete zomerdag in Albina, barstte de bom. De straten waren gevuld met boze inwoners die de barricades hadden opgezet vanwege de voortdurende stroomuitval. De situatie was kritiek.

De oorzaak? Versleten machines die niet langer aan de stroomvraag konden voldoen. Twee van de vier oude generatoren waren uitgeschakeld en geëvacueerd naar Paramaribo voor reparatie. 

Ondertussen werd het dagelijkse leven in Albina steeds moeilijker.

De oplossing kwam vanuit onverwachte hoek. Na dagen van hard werk was er een geregisseerde machine met fabrieksgarantie ontdekt in Amerika. De nieuwe generator was misschien duur, maar betrouwbaar – precies wat nodig was. Dit gaf Leo Brunswijk, de CEO van EBS, mee. Echter, bureaucratische obstakels vertraagden de goedkeuring vanuit de Raad van Commissarissen, waardoor een ander bedrijf de machine voor onze neus wegkaapte.

Met tijdelijke reparaties, strategische distributie van stroom en ongelofelijke teamwork, werd de stroomvoorziening in Albina hersteld. Het licht keerde terug en bij de EBS leerden ze een waardevolle les over doorzettingsvermogen en samenwerking.

error: Kopiëren mag niet!