Regering en Ravaksur Plus tekenen loonakkoord

Regering en Ravaksur Plus (Raad voor Vakcentrales in Suriname) hebben maandagavond het bereikte akkoord ondertekend over de loonsverhoging en de incorporatie van de koopkrachtversterking van netto SRD 3.500 in de lonen van landsdienaren en de met hen gelijkgestelden. 

Per juli worden de lonen met 15 procent verhoogd en per januari 2025 komt hier bovenop 5 procent. De incorporatie van de SRD 3.500 koopkrachtrsterking in de lonen gaat in per 1 januari. De bezoldigingsverhoging van 15 procent wordt eind oktober uitbetaald, en de 5 procent verhoging wordt eind januari uitbetaald.

De terugwerekende kracht van de loonsverhoging over de maanden juli, augustus en september wordt uitbetaald in respectievelijk de maanden oktober, november en december 2024. 

De SRD 3.500 koopkrachtversterking wordt gedurende de maanden augustus. september, oktober, november en december van dit jaar normaal toegekend. Er zal nog nader overleg worden gevoerd over het alsnog uitbetalen van de koopkrachtversterking van SRD 3.500 die niet is uitbetaald in juli.

Afgesproken is dat de overeengekomen loonsverhogingen en de incorporatie van de koopkrachtversterking van SRD 3.500 budgetneutraal zal moeten worden gefinancierd. Voor wat betreft de loononderhandelingen voor 2025 zal de minister van Financiën en Planning de  beschikbare budget kaders vaststellen.

De loononderhandelingen tussen de regering en Ravaksur Plus zijn in mei aangevangen en hebben zeker 5 maanden geduurd.

error: Kopiëren mag niet!