Nagelstyliste ontkomt ook niet aan verhogen van prijzen in haar studio

‘De koers dropt, maar je ziet geen daling van prijzen van producten en goederen in de winkels”, zegt Bella, een kleine onderneemster, tegen Dagblad Suriname. Zij moet de prijzen ook aanpassen vanwege de stijgende prijzen in de winkel. Ze heeft een nagelstudio, en zegt dat de  spullen die zij gebruikt nu veel duurder zijn geworden. “Je kan goedkoop vinden, maar die blijven niet lang en ik gebruik kwaliteit voor mijn klanten. Bij het aanbrengen van nagels of een kunstwerkje op een  nagel ga je met kwaliteit werken, anders blijft het niet lang.”

“Nagellak is al SRD 85 per fles en duurder, nagelpoeder SRD 975 tot SRD 1200 groot en een grote fles professional liquid is al te verkrijgen tussen de SRD 2.000 en SRD 3.000. Ik kan geen kleine dingen kopen, daar verlies je, dus ik koop mijn dingen in het groot, maar hoe haal ik mijn geld weer?”

Bella geeft verder aan, dat zij haar prijslijst al heeft aangepast, maar dat zij veel klanten heeft die aangeven dat het duur is. “Je hebt sommigen die het begrijpen en er voor gaan dat zij er  goed uitzien, maar er zijn heel veel klanten die aangeven dat het niet gaat lukken. Ik kan geen SRD 100 of SRD 150 vragen voor een mooi werk, de prijsklasse ligt nu tussen SRD 400 en SRD 800;  je hebt goedkopere, maar dan hangt het er vanaf of de klant het neutraal wil of met diamantjes en of figuurtjes”, zegt de kleine onderneemster.

“De kwastjes zijn zelfs ook al duur, ik hoop echt dat mijn klantenkring blijft. “Je hebt een paar die aangeven dat zij mij niet los zullen laten, maar mode maken is nu letterlijk duur geworden. Ik wil mijn kleine zaakje niet sluiten. Kan er geen andere oplossing komen?”, vraagt Bella zich af. 

“Hoe gaan kleine ondernemers hun zaken dan draaiend houden? De maandelijkse uitgaven aan vaste belasting zijn ook om te schrikken en hoe staat het met het uitbetalen van werknemers? Nu gaan vele mensen dan hun baan verliezen. Ik hoop echt dat het anders gaat worden”, aldus Bella.

TM

error: Kopiëren mag niet!