“Ik heb een van de zeldzaamste Pokémon-kaarten ter wereld gevonden en nu ga ik £40.000 verdienen”

Pokémonliefhebbers gaan flink geld uitgeven nadat een enkele kaart, waarvan men denkt dat het een van de zeldzaamste ter wereld is, op een veiling voor maar liefst £40.000 verkocht kan worden.

Een toegewijde Pokephile, genaamd Jon Free, uit Great Blakenham, Suffolk (Verenigd Koninkrijl), is een van ’s werelds grootste verzamelaars van de kaarten en heeft in zijn 32-jarige leven een indrukwekkende collectie opgebouwd. Zijn goudmijncollectie bevat zelfs de ultra-zeldzame BGS vierde druk ‘Charizard’, waarvan gezegd wordt dat het “de meest iconische kaart ooit is gemaakt.”

Jon heeft nu besloten om een ​​deel van zijn geliefde collectie naar een liefdevol thuis te brengen. Hij bracht de hoogst gewaardeerde Charizard-kaart ooit naar een expert, die zei dat deze £8.000-£12.000 op zou brengen op een veiling. Ze voegden toe dat het zelfs voor duizenden meer verkocht zou kunnen worden, als de juiste bieders geïnteresseerd zijn.

Alle vierde druk Pokémon-dozen en -pakketten uit de VS en Australië bevatten alleen onbeperkte holografische kaarten, dus vierde druk holo’s zijn alleen te vinden in sommige Britse dozen of pakketten. Zelfs dan wordt geschat dat slechts ongeveer 20 procent van de Britse dozen ze bevat, waardoor de kaart de zeldzaamste druk is van de Base Set.

Hij gaat op 30 september onder de hamer bij Richard Winterton Auctioneers in Lichfield, Staffshire.

error: Kopiëren mag niet!