Nieuw tarief voor afwikkeling internationale gesprekken telecomproviders

Op 13 maart 2013 heeft de President van de Republiek Suriname Desi Bouterse een belangrijk presidentieel besluit ondertekend. Deze resolutie houdt in, dat er een nieuw tarief zal worden geïntroduceerd voor de afwikkeling van internationale gesprekken tussen de telecommunicatie bedrijven (Digicel, UNIQA, Telesur). Deze maatregel zal ertoe leiden, dat er extra inkomsten voor Suriname worden gegenereerd, zonder dat de burgerij en het bedrijfsleven enige financiële bijdrage hiertoe zullen hoeven te leveren.
De Telecommunicatie Autoriteit Suriname zal, namens de regering erop toe zien, dat deze nieuwe maatregel, welke bekend staat onder de naam “International Traffic Monitoring Systeem” (IMS), op de juiste wijze in praktijk wordt gebracht. Met de ondertekening van deze resolutie wordt het voor de TAS ook mogelijk beter inzicht te verkrijgen in de volume van het internationaal binnenkomend telefoon verkeer. Het presidentieel besluit heeft bijzondere voordelen voor Suriname als land en zal vooral de bevolking ten goede komen. De meeropbrengsten uit het internationaal telefoonverkeer zullen ondermeer aangewend worden om een op kennis gebaseerde economie en samenleving mede te helpen ontwikkelen. Er zullen investeringen gepleegd worden in de telecommunicatie infrastructuur in geheel Suriname, maar in het bijzonder in het binnenland van Suriname. De voortgang van trainingen om de bevolking meer vertrouwd te maken met moderne communicatie middelen is door dit besluit tevens gegarandeerd.
Ook het onderwijs (e-education) en de gezondheidszorg (e-health) zullen profiteren van de meeropbrengsten uit het binnenkomend internationaal telefoonverkeer. De Telecommunicatie Autoriteit Suriname wenst te benadrukken dat dit besluit geen gevolgen heeft voor de kosten van het internationaal telefoonverkeer voor de consument. In televisie- en radioprogramma’s zal de TAS uitleg geven over de plannen die nu op stapel liggen maar ook over de activiteiten die nu reeds zijn ontplooid.

error: Kopiëren mag niet!