Brandstofvoorziening korpsen blijft aanhoudende uitdaging

De brandstofvoorziening voor de verschillende korpsen van het ministerie van Justitie & Politie blijft een uitdaging. Dit was een van de aanleidingen voor de samenwerkende veiligheidsbonden van het ministerie om in actie te komen. Inmiddels zijn volgens leverancier Roy Boedhoe Enterprises (RBE) betalingen gedaan door het ministerie, waarna de leveringen hervat zijn.

Het tanken op rekeningen is meermalen gestopt door RBE. De directeur van Roy Boedhoe Enterprises gaf tegenover ABC aan, dat het ministerie diverse openstaande reçu’s heeft betaald. De limieten die door het ministerie van Financiën en Planning waren ingesteld zijn opgetrokken. 

Vooral Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politiebond, heeft zich sterk gemaakt voor het wegnemen van de beperkingen op brandstof. Volgens hem kan de criminaliteit niet beteugeld worden als er geen brandstof is. Atompai gaf ook aan dat criminelen gretig gebruikmaken van de beperkte mobiliteit van de veiligheidsdiensten. Inmiddels heeft ook Milton Kensmil, woordvoerder van het KPS, vrijdag gemeld dat de diensten weer kunnen tanken. Gelet op de krappe financiële middelen blijft de brandstofvoorziening echter een uitdaging. 

De Surinaamse Politiebond (SPB), de Bond van Penitentiaire Ambtenaren, de bond van de Beveiliging- en Bijstandsdienst (BBS) en de Bond bij het Korps Brandweer Suriname (KBS) zijn in actie gegaan nadat onder andere de brandstof beperkingen werden ingesteld. Ook lopen diverse rechtspositionele aangelegenheden traag volgens de bonden. 

Vandaag, zaterdag 7 september, zullen de bonden gesprekken voeren met president Chan Santokhi en minister Krishna Mathoera van Defensie die leiding geeft aan een clusterteam van ministers, over een loonsverhoging. 

Verder zullen gesprekken gevoerd worden over de incorporatie van de SRD 3.500 koopkrachtversterking in het loon. Santokhi heeft aangegeven dat hij vandaag finale oplossingen wil.

error: Kopiëren mag niet!