Nederlander verdacht van moord op echtgenote en haar te hebben hegraven

Lichaam vrouw opgegraven op perceel aan Rijweg naar Coppename

De politie van het bureau Calcutta en medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing (FO) hebben woensdag 4 september in bijzijn van familieleden het lichaam van de 52-jarige Sh.M., gehuwd H., die als vermist was opgegeven, aan de achterzijde van het perceel waar zij logeerde aan de Rijweg naar Coppename in het district Saramacca opgegraven, zo bericht het Korps Politie Suriname.

Het slachtoffer was dinsdag 3 september door een familielid als vermist opgegeven op het politiebureau Calcutta. 

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie is naar voren gekomen, dat de vrouw samen met haar echtgenoot R.H. in Nederland woonachtig is en de afgelopen drie maanden als vakantieganger logeerde aan de Rijweg naar Coppename in het district Saramacca. 

Op een bepaald moment, toen het echtpaar moest afreizen naar Nederland, was de vrouw onvindbaar en kon de familie haar telefonisch ook niet bereiken. Hierdoor ging de familie naar het logeeradres van het echtpaar, waar zij de echtgenoot van de vrouw aantroffen. 

Aangezien de echtgenoot onsamenhangende verklaringen aflegde, werd de politie ingeschakeld. Ook bij de politie legde de man tegenstrijdige verklaringen af. 

Bij een ingesteld onderzoek door de politie werd op het erf van het logeeradres te Calcutta een damestas gewikkeld in een plastiekzak gevonden, inhoudende persoonlijke spullen van de vermiste vrouw, waaronder haar paspoort, een mobiele telefoon, sieraden en andere zaken. 

De echtgenoot gaf aan niet te weten wie de tas daar had gezet, waardoor de politie samen met familieleden op 4 september het gebied heeft uitgekamd en na enige tijd aan de achterzijde van het perceel een paadje aantroffen, waarop iemand pas moest hebben gelopen. In het aangrenzende bos bleek er iets te zijn begraven. Na de opgraving bleek het om het lijk van de vermiste vrouw te.gaan. 

De echtgenoot werd als verdachte aangemerkt en met deze zaken geconfronteerd. Hij blijft ontkennen iets van de moord van zijn vrouw af te weten.

De verdachte R.H. werd in de boeien geslagen en is de zaak overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. De verdachte werd voorgeleid en is na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) door de politie in verzekering gesteld. Het stoffelijk overschot is in opdracht van het OM hangende het onderzoek ter obductie door de politie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!