Drie beleidsdocumenten vormen krachtig fundament voor onderwijsvernieuwing

President Chandrikapersad Santokhi heeft bij de lancering donderdag 6 september in het Cenasu-gebouw van drie beleidsdocumenten van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) het belang van onderwijs voor de toekomst van Suriname benadrukt.

“Onderwijs is de sleutel die deuren opent naar een betere toekomst, een toekomst vol mogelijkheden en kansen”, sprak het staatshoofd. Tijdens de lancering waren ook aanwezig: minister Henry Ori, parlementariër Cheryl Dijksteel, vertegenwoordigers van verschillende onderwijsbonden, Javier Cordoba van UNICEF Suriname en staf en personeel van het ministerie.

“Dit is een dag van hoop en vastberadenheid, een dag waarop we de contouren schetsen van een Suriname waar onderwijs de drijvende kracht is”, zei Santokhi. “Onderwijs vormt het fundament waarop een succesvolle en welvarende toekomst voor Suriname kan worden gebouwd.” De kern van zijn boodschap is dat elk kind in Suriname, ongeacht achtergrond, de kans moet krijgen om te leren en zijn of haar potentieel te bereiken. 

De drie beleidsdocumenten: het verslag van het Onderwijscongres “SAMEN – ONDERWIJS – TOEKOMST – BOUWEN” (2023), waarin denkers en professionals nieuwe benaderingen en best practices deelden; het beleidsdocument “Van Silhouet naar Stralend Gelaat” dat de huidige staat van het onderwijs analyseert en een visie voor transformatie schetst; en drie conceptwetten – de Wet op het Basisonderwijs, de Wet op Onderwijstoezicht en de Wet op Leerplicht – die deze visie juridisch verankeren.

error: Kopiëren mag niet!