Mensen blijven hun auto’s fout parkeren bij het AZP

Het is al meer dan een jaar geleden dat de weg en het trottoir rondom het grootste ziekenhuis in Paramaribo zijn hersteld, waarbij er specifieke parkeervakken zijn geplaatst voor de bezoekers van het ziekenhuis. Er wordt steeds weer benadrukt door het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en het Korps Politie Suriname (KPS) dat er zal worden opgetreden tegen foutparkeerders die parkeren op trottoirs, parallel op straat, naast de parkeervakken of in de inrit van het ziekenhuis. 

Voldoende parkeergelegenheid?

Het AZP, dat omringd is door meerdere straten, biedt voldoende parkeergelegenheid  aan de Abraham P.H. Samsonstraat, Kwassiestraat, voluit de Flustraat aan beide zijden en ook aan de kant van de prof. W.J. Kernkampweg. Echter blijft parkeren nog een uitdaging voor vele bezoekers van het ziekenhuis. 

Hoewel er voldoende parkeergelegenheid is, kiest men ervoor aan de voorzijde, bij de ingang van het ziekenhuis in de Abraham P.H. Samsonstraat, te parkeren. 

Gemak en afstand 

Het gemak van dichtbij parkeren en niet ver hoeven te lopen kan hierbij een rol spelen. Ook zijn er veel bezoekers aan het ziekenhuis zelf, ook patiënten die in de meeste gevallen niet lang kunnen lopen of beperkt zijn. Het wordt wel aanbevolen met een begeleider te lopen die de patiënt kan afzetten en begeleiden bij de betreffende afdeling. Maar er zijn ook andere patiënten die alleen naar het ziekenhuis gaan en geen keus hebben. 

Chaos op de weg

Het Academisch Ziekenhuis is de grootste in het land, waarbij er dagelijks een aanloop is van honderden patiënten bij de verschillende specialisten, poliklinieken, ziekenhuisbezoek en ook andere diensten zoals het Suriname Eye Center en het spoedeisende hulp (SEH). De drukte neemt dus gauw toe, ook voor het parkeren. De foutparkeerders nabij het ziekenhuis zorgen voor chaos en ellende op de weg, waarbij andere weggebruikers en zelfs ook ambulances last van ondervinden. 

Wegslepen

Het komt vaker voor dat de foutgeparkeerde auto’s worden weggesleept. In een kort gesprek met enkele bezoekers aan het ziekenhuis blijkt al gauw dat er dagelijks een rij ontstaat van foutparkeerders. Zodra auto’s worden weggesleept, duurt het slechts een kwartier voordat een nieuwe rij auto’s op dezelfde plek weer fout geparkeerd staat.

Onnodige kosten

De sleepkosten kunnen variëren aan de hand van de locatie en de sleepdienst. “Nog enkele maanden geleden heb ik SRD 1.500 aan sleepkosten betaald”, zei een van de bezoekers van het ziekenhuis. Dit zijn onnodige kosten die bespaard kunnen worden als mensen zich houden aan de regels en de parkeervakken gebruiken waarvoor die bestemd zijn, in plaats van op straat fout te parkeren. 

SD

error: Kopiëren mag niet!