Grote groep jongeren zonder ID-kaart, CBB roept op tot actie

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) laat weten dat meer dan 18.000 jongeren van 16 jaar en ouder nog geen aanvraag hebben ingediend voor hun identiteitskaart. Voor jongeren die recent de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt of het binnenkort zullen bereiken, is de aanmaak van een ID-kaart volledig gratis. Voor de jeugdigen vanaf 17 jaar die nog nooit een ID kaart hebben gemaakt geldt echter een tarief van 275 SRD voor de vervaardiging van hun ID-kaart.

Het CBB benadrukt het belang van het tijdig aanvragen van een identiteitskaart, om extra kosten te vermijden. De organisatie roept daarom alle betrokken jongeren op om zich zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde wijkkantoor te begeven om hun ID-kaart te laten maken.

Voor jongeren die hun 16e verjaardag al hebben gevierd, is het verkrijgen van de ID-kaart essentieel. Niet alleen is het document gratis voor deze groep, het is ook noodzakelijk voor diverse administratieve handelingen, zoals inschrijvingen bij scholen, toegang tot officiële documenten en deelname aan verkiezingen in de toekomst.Met de stijgende kosten voor jongeren die 17 jaar zijn geworden, adviseert het CBB hen om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Door de ID-kaart tijdig aan te vragen, kunnen jongeren de extra kosten van 275 SRD vermijden.

Het CBB doet een dringende oproep aan alle jongeren en hun ouders/verzorgers om hun verantwoordelijkheid te nemen en ervoor te zorgen dat ze op tijd in het bezit zijn van hun identiteitskaart. Jongeren kunnen zich hiervoor melden bij het dichtstbijzijnde wijkkantoor van het CBB.

error: Kopiëren mag niet!