Surinaamse Boksbond krijgt steun van Nederlandse Boksbond

In eerder gepubliceerde berichten heeft de Surinaamse Boksbond (SUBOBO) laten weten dat ze aangesloten is bij de nieuwe boksbond, de World Boxing (WB) met als voorzitter, Boris van der Vorst. 

Ook Nederland is met een aantal grote landen aangesloten bij de WB. Deze landen werken nu al nauw samen om de bokssport te blijven ontwikkelen en de Olympische droom te blijven waarborgen. Suriname is net als Nederland vanaf het prille begin bij WB aangesloten.  

De voorzitter van de Nederlandse Boksbond Len Huard heeft samen met zijn algemeen directeur Ivo Stamps een donatie gegeven aan de Surinaamse Boksbond in de vorm van boksmateriaal. De bedoeling van deze donatie is het verstevigen van de banden tussen deze twee landen en vooral de jeugd de kans te bieden deze sport op een fatsoenlijke wijze te beoefenen. Het ultieme doel is het meedoen aan de Olympische Spelen met een team van Surinaamse pugilisten.  

De boksattributen werden afgegeven in Key West Beach House Leidsche Rijn, Utrecht. Aanwezig waren de voorzitter van de Nederlandse Boksbond Len Huard, de voorzitter van de Surinaamse boksbond Remie Burke, de algemeen directeur van de Nederlandse Boksbond Ivo Stamps en Roy en Benjamin Lautoe afgevaardigden van de Afdeling vrienden van de Surinaamse Boksbond in Nederland. 

Naast materiaal gaat de Nederlandse Boksbond ook helpen met het opleiden van Surinaamse coaches en officials. In 2025 kan Suriname meedoen met de Eindhoven Cup en de Nederlandse Kampioenschappen. 

Een groep kickboksers met een boksbasis wordt nu getraind voor deelname aan deze evenementen in het buitenland. Deze vechters worden getraind door de wedstrijdcommissaris van de Subobo Widjai Thakoer. Op kort termijn zullen er ook Nieuwelingen oefenwedstrijden worden gehouden.

Burke Guillermo

Secretaris van de Surinaamse Boksbond

error: Kopiëren mag niet!