Minister Amoksi aan KPA rekruten: “Draag je verantwoordelijkheid met eer”

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) heeft in opleiding zijnde rekruten van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) opgeroepen om hun verantwoordelijkheden goed te kennen en die met eer te dragen. De bewindsman bezocht de rekruten die aan het eind van hun introductieperiode zijn in de Ayoko Kazerne van het Nationaal Leger te Zanderij. De rekruten hebben circa twee weken doorgebracht op de basis. 

De minister stelt dat het een hele grote groep is maar tegelijkertijd een antwoord is op het personeelstekort bij de korpsen. Aan de rekruten werd voorgehouden de verantwoordelijkheid die hen te wachten staat en de rol die ze hebben te vervullen in het reclasseringsproces van de gedetineerden. 

Het korpshoofd van het KPA Joyce Pane-Alfaisi gaf aan de rekruten aan, dat gestreefd wordt naar een gelijkgerichte groep die gaat voor resocialisatie, bewaking en beveiliging. Om deze resultaten te bereiken zullen de rekruten moeten samenwerken, samen studeren en met elkaar optrekken.

Verder gaf zij aan dat rekruten voorbeeldig gedrag moeten etaleren want indien het gedrag van een rekruut tijdens de opleiding niet correct is, is de kans groot dat deze na de opleiding hetzelfde gedrag gaat vertonen. 

error: Kopiëren mag niet!