14-jarige schiet op school in VS twee leraren en twee leerlingen dood

Bij een schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag  twee leerkrachten en twee leerlingen doodgeschoten. Een 14-jarige verdachte opende het vuur. Hij was volgens klasgenoten ‘een rustige jongen’, maar de FBI zou ook al tips over hem hebben binnengekregen.

De schietpartij vond plaats op een middelbare school in de plaats Winder, een plaats met nog geen 20.000 inwoners in het noorden van Georgia.

Volgens The New York Times is het dodelijkste schietpartij ooit in de staat. 

De 14-jarige Colt Gray wordt verdacht van moord. Hij opende het vuur tijdens een wiskundeles, vertellen overlevenden aan buitenlandse media. Twee leerkrachten en twee leerlingen kwamen om het leven. Acht andere leerlingen en één leerkracht raakten gewond, zij zijn buiten levensgevaar.

De 14-jarige jongen schoot volgens de politie met een semiautomatisch AR-geweer om zich heen. De jongen is gearresteerd en wordt berecht als een volwassene, liet de politie weten.

De verdachte was al wel in beeld bij de politie. De FBI ontving vorig jaar anonieme tips: de verdachte zou online hebben gedreigd met een aanslag op school.

error: Kopiëren mag niet!