President Maduro: Venezuela viert Kerst dit jaar op 1 oktober

De president van Venezuela, Nicolás Maduro, heeft Kerstmis bijna drie maanden naar voren gehaald op de kalender: Kerst begint er dit jaar op 1 oktober.

Volgens analisten wil Maduro de bevolking afleiden van de echte problemen in het land. “Het is september en het voelt al als Kerstmis”, zei Maduro op de nationale televisie in een toespraak voor het volk. “Daarom, als een eerbetoon en een bedankje aan jullie, verklaar ik dat Kerstmis naar voren wordt gehaald en begint op 1 oktober.”

Hij beloofde het volk een kerst van ‘vrede, geluk en veiligheid’.

Voor de armen onder de bevolking kan Kerstmis niet vroeg genoeg komen, want ze krijgen ter ere van het feest voedselpakketten. En dat maakt de timing van Maduro’s maatregel meteen verdacht volgens analisten: hij probeert een wit voetje te halen bij het volk.

Met zijn douceurtjes zou Maduro vooral de aandacht willen afleiden van de problemen in het land. De economie stagneert, en een groot deel van het land is nog kwaad over de presidentsverkiezingen in juli: Maduro heeft zichzelf tot winnaar uitgeroepen, maar de verdenkingen van fraude zijn sterk.

Veel Latijns-Amerikaanse en westerse landen beschuldigen Maduro openlijk van verkiezingsfraude. De regering weigert tot nu toe de cijfers van de verkiezingen bekend te maken.

error: Kopiëren mag niet!