Surpost Bond: Werknemers blijven in actie vanwege onbetaald salaris

De voorzitter van de Surpost vakbond, Walter Uiterloo, heeft laten weten dat de werknemers nog steeds bijeen zijn in een permanente vergadering. Dit betekent dat er momenteel geen diensten worden verleend door Surpost. 

De aanleiding voor deze werkonderbreking is het uitblijven van salarisbetalingen over de afgelopen maand.

Volgens de nieuwe directeur van Surpost, is het salaris voor de werknemers die een bankrekening bij de DSB hebben, inmiddels gestort. Echter, de bond heeft aangegeven hiermee geen genoegen te nemen, aangezien niet alle werknemers een rekening bij de DSB hebben. Veel werknemers hebben rekeningen bij andere banken en wachten nog steeds op hun loon.

De bond vermoedt dat deze gedeeltelijke betaling een poging is om de actie te verstoren. Het idee zou zijn dat werknemers die hun salaris wel hebben ontvangen, hun werk hervatten. Voorzitter Uiterloo beklemtoont echter dat dit niet zal gebeuren. “De vergadering en de actie worden pas opgeheven zodra iedereen is uitbetaald”, aldus Uiterloo.

Daarnaast maakt de bond zich zorgen over het degraderen van gepensioneerde werknemers van een SZF-niveau naar een basiszorgverzekering. Dit is onacceptabel volgens Uiterloo. Bovendien wachten de werknemers al vijf jaar op onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (CAO).

De vastberaden houding van de Surpost bond en haar voorzitter maakt duidelijk dat deze kwestie niet snel zal worden opgelost zonder gehoor te geven aan de eisen van alle werknemers. De actie zal doorgaan totdat alle salarissen zijn uitbetaald en de overige problemen zijn aangepakt.

error: Kopiëren mag niet!