Sandro en de kleurenwissel van Ingrid Karta-Bink

Sandro wist even niet of hij moest lachen of boos worden. Maar zodra hij hoorde dat Ingrid Karta-Bink, die ooit de rode loper kreeg van de politieke partij Pertjajah Luhur (PL), nu is overgestapt naar de NDP, kon hij zijn lach niet inhouden. Hoe ga je nou van Rood naar Paars zonder blikken of blozen, vroeg hij zich af.

Ingrid was boos, omdat PL in 2020 een voorkeurstemadvies aan iemand anders had gegeven, waardoor zij niet werd gekozen. Dus nee, het was niet zo dat de idealen van PL haar plotseling niet meer bevielen. Het was gewoon pech dat zij niet bij de winnaar hoorde.

Nu is Paars voor haar “soso lobie” (alleen liefde). Maar Sandro moest hardop lachen: hopelijk wordt het geen “soso lolie” (alleen maar zoete praatjes). Een gewaagde zet, vindt hij het. Maar ach, meer van dit soort politieke kleurwissels zullen nog volgen richting de verkiezingen. En waarom ook niet? De politieke arena leek wel een stoelendans.

Sandro grinnikt bij de gedachte. Gaat het nou echt nog om het dienen van het volk, of eerst hun eigen “zakken” (portemonnees) vullen? Terwijl hij de krant neerlegt, besluit hij dat de politieke trap hem zal blijven verbazen.

error: Kopiëren mag niet!