Accommoderen van Criminelen

Dat lied van Shaggy — it wasn’t me —
doet mij aan de Surinaamse politieke cultuur denken. Het eerste couplet is vertaald alsvolgt: “Doe open, man) Wat wil je, man? (Mijn meisje heeft me net betrapt) Je liet haar je betrappen? (Ik weet niet hoe ik dit heb laten gebeuren) Met wie? (Het buurmeisje, weet je) Man
(Ik weet niet wat ik moet doen) Zeg dat jij het niet was (Akkoord)” — Say it was”t you. Doet dit jullie ook niet hieraan denken? ‘Jullie zijn jaloers.’ ‘Jullie moeten het voelen.’ ‘Jullie gebruiken teveel medicijnen.’ Onvoorstelbaar, onbegrijpelijk en drey ay. Ook al worden politici op heterdaad betrapt: it wasn’t me .

Met liegen: It was’t me. Met loze beloften: It was’t me. Met bedriegen: It was’t me. Met corrumperen: It was’t me. Met verspillen: it wasn’t me .

Niemand van de vorige regering, die zgn. USD4 miljard had buitgemaakt, is opgespoord. Peh a moni de? Structurele corruptie binnen de EBS,

SLM en andere overheidsbedrijven en semi-overheidsbedrijven zijn bestendigd. Er is geen geld voor onderwijs, gezondheidszorg, lonen voor ambtenaren en onze veiligheid. Maar wel voor hooggeplaatste ambtenaren, die het helemaal niet nodig hebben, met meerdere dienstauto’s plus bonnen, waarmee ze gratis kunnen tanken, a la dol kunnen feesten. Terwijl er geen geld is voor transport en benzine voor het korpspolitie. Het binnenland is een chaos, waarin de Braziliaanse maffia onder bescherming van Surinaamse agenten, Surinaamse goudzoekers berooft.

Ondertussen wordt er volop gereisd alsof er niets aan de hand is. Het lijkt erop alsof de regering bewust bezig is de criminelen te accommoderen. Want zij gebruiken ook nog politieagenten, waarvoor die niet dienen, om zichzelf te beschermen. ‘Asociale beesten’ is helaas niet gepast om te gebruiken.

Dr. Roy I. Bhikharie, PhD
Eerst het Volk, dan de Rest

error: Kopiëren mag niet!