KPS-hoofdcommissaris Bryan Isaacs verzekert veiligheid – Maar hoe realistisch is deze garantie?

Hoofdcommissaris van het Korps Politie Suriname (KPS) Bryan Isaacs verzekert de veiligheid voor de samenleving ondanks de huidige acties van de veiligheidsbonden. Deze toezegging roept echter vragen op over de haalbaarheid en onderbouwing van zijn belofte.

Onze huisjurist Willem stelt kritische vragen bij deze garantie. “We leven in een onveilige tijd waar mensen bij verkeersongelukken eerder worden beroofd dan geholpen”, zegt Willem. “Zelfs wanneer de politie normaal functioneert, is veiligheid niet gegarandeerd. Hoe kan de hoofdcommissaris onder de huidige omstandigheden beweren dat hij de veiligheid kan waarborgen?”

Willem benadrukt de noodzaak van concrete plannen en transparantie. “De hoofdcommissaris moet tenminste uitleggen hoe hij deze veiligheid wil garanderen. Wie zal de surveillance uitvoeren, wegcontroles doen, en uitrukken bij meldingen? Garanties zonder een duidelijk plan zijn misleidend.”

De vraag rijst wat de hoofdcommissaris zal doen als er ondanks zijn garantiestelling een moord, doodslag of beroving plaatsvindt. Willem geeft aan dat een dergelijke garantie ook consequenties met zich mee moet brengen. “Als je een garantie biedt en er gebeurt toch iets, dan moet je je functie ter beschikking stellen. Daarom kun je niet zomaar ongefundeerde garanties aanbieden.”

De gemeenschap heeft behoefte aan eerlijkheid en transparantie, vooral in tijden van onrust en onzekerheid. Het is van cruciaal belang dat de hoofdcommissaris niet alleen beloftes doet, maar ook duidelijke strategieën en maatregelen presenteert om deze waar te maken. Alleen dan kan het vertrouwen in de politie en de veiligheid van de samenleving worden hersteld.

error: Kopiëren mag niet!