Food Basket assortiment wordt uitgebreid

In navolging op de vraag vanuit consumenten om het assortiment van de Food Basket uit te breiden gaat Julio Bhikharie, die belast is met de Food Basket, op deze kwestie. 

In een exclusief interview met Dagblad Suriname zegt Julio Bhikharie, dat het assortiment van de supermarktketen aanzienlijk is uitgebreid met een reeks lokale producten. Deze uitbreiding komt voort uit de wens om consumenten meer toegang te geven tot verse, lokaal geproduceerde voedingsmiddelen en essentiële goederen.

Daarnaast is Food Basket begonnen met de verkoop van een verscheidenheid aan lokale agro-producten, waaronder peper en diverse groentesoorten. Bhikharie benadrukt het belang van deze producten: Met deze toevoegingen wil de regering de klanten de mogelijkheid bieden om gezonde, voedzame maaltijden te bereiden met ingrediënten van eigen bodem.

Op de vraag wat de toekomst brengt voor Food Basket, is Bhikharie duidelijk.  “Op zeer korte termijn zullen we ons assortiment verder uitbreiden met nog meer agro-producten. Maar daar blijft het niet bij; we gaan ook essentiële producten aanbieden die verder reiken dan voedingsmiddelen. Bhikharie onderstreept, dat de uitbreiding van het assortiment een onderdeel is van een breder strategisch plan om duurzaamheid te bevorderen en de afhankelijkheid van geïmporteerde producten te verminderen. 

“Door de focus te leggen op lokaal geproduceerde goederen, verkleinen we onze ecologische voetafdruk en ondersteunen we de lokale economie. Dit is niet alleen goed voor onze klanten, maar ook voor Suriname als geheel.”

error: Kopiëren mag niet!