Derde Fosten Kukru Festival: Lekker eten verbindt alle Surinamers

Ook op de derde dag van het Tweede Fosten Kukru Festival, zondag, was er veel animo onder het publiek voor de activiteiten. Het festival is georganiseerd door het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC). 

Na de derde editie van de instelling van de Fosten Kukru Fesa in september 2022, die zeer succesvol was geweest, werd besloten om het een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Het festibal werd gisteren afgesloten in het @Live Entertainment Center, eerder bekend als Flamboyant Park.

Er was ook ruimte voor veel culturele optreden, met kunst en flair. Muziekformaties, lekkere geuren en veel gezelligheid hebben de sfeer behoorlijk aantrekkelijk gemaakt. Zondag werd tot laat gefeest, gekookt, gegeten, gedanst en gezongen door aanwezigen uit alle delen van de samenleving. 

Enkele gerechten die verkrijgbaar waren, waren onder andere kronto alesi, nasi, chinese soep, bruine bonen, pepre watra, pom, pulauri, bami, roti, pindasoep met banatonton, dumpling, worst, bigisma kuku.

De grote toestroom van mensen benadrukt nogmaals dat de keuken een groot verbindingsmiddel is voor ons land. 

De pijnpunten van het dagelijkse leven en de politieke versplinteringen werden door bijna iedereen aan de kant gezet. Suriname is een multiculturele samenleving waarvan elke groep haar culinaire kunst kent. Allemaal vormen zij de Surinaamse keuken, die deel is van de culturele diversiteit en ons als samenleving bindt. De normen en waarden binnen dit geheel dienen niet alleen hoog gehouden te worden, maar zullen ook de culturele waardering bevorderd moeten worden. Met het festival wil het directoraat Cultuur bijdragen aan het herstellen van normen en waarden, culturele waardering en het bevorderen van toerisme. 

error: Kopiëren mag niet!