Burgers voelen zich bedreigd door politieke “criminelen”

In de jaren 2015-2020 voelden veel burgers zich bedreigd door politieke “criminelen”. Onze huis-socioloog Karel legt uit dat wanneer dit gevoel diepgeworteld is bij de burger, de politieke “crimineel” niet kan verwachten dat de burger niets tegen hem zal ondernemen.

Burgers die zich misbruikt voelen, zullen er alles aan doen om zich te verzetten tegen dergelijke politieke figuren.

Karel benadrukt dat deze verontwaardigde burgers hun ervaringen zullen delen met vrienden en familie, en dat de afstraffing komt bij de verkiezingen. Echter, tegen die tijd hebben deze benadeelde burgers al vijf kostbare jaren van hun leven verspild.

In landen waar geweld door de staat wordt toegepast, zoals Israël tegen de Palestijnen, zullen de onderdrukten, in dit geval de Palestijnen, ook alle mogelijke methoden gebruiken om het kwaad te bestrijden.

“Burgers die zich bedreigd en misbruikt voelen, zullen vroeg of laat terugslaan”, zegt Karel. “Het is een kwestie van tijd voordat de onderhuidse spanning zich vertaalt naar een daadkrachtige wraak tijdens de verkiezingen.”

Hoewel de huidige politieke situatie complex is, is het duidelijk dat burgers een cruciale rol spelen in het proces van democratische vergelding. De tijd zal leren welke impact hun stem en acties zullen hebben op het politieke landschap.

error: Kopiëren mag niet!