Het Surinaams Economisten Blad gaat in de modderpoel

De afgelopen edities van Het Surinaams Economisten Blad toonden een verontrustende trend waarin harde feiten worden vermengd met subjectieve opvattingen, vaak met een politiek tintje. Deze vermenging ondermijnt de geloofwaardigheid van het blad, aldus onze huispoliticoloog Ricardo.

Een recent voorbeeld van deze tendens is de bewering dat de president tijdens zijn aanstaande bezoek aan de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) in New York, VS, vakantie gaat houden, vergezeld van een meet-and-greet flyer. Deze insinuatie versterkt slechts hun bevindingen met speculatie en subjectieve interpretatie.

Ricardo stelt voor dat dergelijke commentaren apart moeten worden opgenomen, zodat de lezers een duidelijke scheiding kunnen zien tussen feiten en meningen. Het huidige gebrek aan onderscheid veroorzaakt verwarring en tast de nauwkeurigheid van de gepresenteerde informatie aan.

Daarnaast slaan ze de plank mis door te suggereren dat het ongebruikelijk zou zijn voor leiders om tijdens de AVVN te netwerken met de diaspora. Het is juist normaal dat leiders, wanneer zij in landen met grote diasporagemeenschappen zijn, zulke ontmoetingen hebben. Dit is een gevestigde praktijk en essentieel voor het onderhouden van sterke banden met burgers in het buitenland.

Het is ook gebruikelijk dat leiders tijdens de AVVN netwerkbijeenkomsten hebben met andere regeringsleiders aan de zijlijn van de VN-vergadering. Voor landen uit de Derde Wereld, zoals Suriname, zijn deze momenten van vitaal belang om diplomatieke en economische banden te versterken.

Door dergelijke bijeenkomsten simplistisch als ‘vakantie’ te bestempelen, brengt Het Surinaams Economisten Blad misleidende informatie naar buiten. Er moet een grotere verantwoordelijkheid worden gedragen bij het presenteren van feiten, zonder onnodige politieke vooringenomenheid.

error: Kopiëren mag niet!