Zoektocht gestaakt naar vrouw die verdween in zinkgat Kuala Lumpur, Maleisië

De verdwijning van een Indiase toerist in Maleisië blijft waarschijnlijk voor altijd onopgelost. De 48-jarige vrouw verdween acht dagen geleden in een 8 meter diep zinkgat in Kuala Lumpur.

Verder zoeken zou te gevaarlijk zijn, zeggen de Maleisische autoriteiten. Ondergrondse waterstromen, krappe ruimtes en de instabiele grond maken het te gevaarlijk om nog verder te zoeken, zegt een brandweerwoordvoerder tegen het staatspersbureau. De zoektocht wordt daarom gestaakt.

Meer dan 100 reddingswerkers zochten de afgelopen week dag en nacht naar de vrouw. Afgezien van haar slippers die al kort na haar verdwijning werden teruggevonden, bleven hun inspanningen zonder resultaat.

De vrouw was op 23 augustus met haar familie onderweg naar een nabijgelegen tempel toen ze werd opgeslokt door een zinkgat in het trottoir. Er werd al snel een grote zoekactie op touw gezet met graafmachines, robotcamera’s en tientallen reddingswerkers, die meezochten naar de vrouw.

De zoektocht werd vanaf het eerste begin al bemoeilijkt door regenval. Een dag na de verdwijning van de vrouw, ontstond er enkele tientallen meters verderop een nieuw zinkgat.

error: Kopiëren mag niet!