Harris vergroot voorsprong op Trump in nieuwe peiling

30 augustus 2024 – Democraat Kamala Harris leidt met 45% tegen 41% op Republikein Donald Trump in een peiling van Reuters/Ipsos die op 29 augustus werd gepubliceerd. Hieruit bleek dat de vicepresident nieuw enthousiasme onder kiezers aanwakkerde en de race opschudde voor de verkiezingen van 5 november.

Harris’ voorsprong is gegroeid van een voorsprong van 1 punt eind juli, toen ze de Democratische kandidaat werd nadat president Joe Biden zijn kandidatuur had ingetrokken.

Terwijl Trump zijn voorsprong onder blanke kiezers en mannen heeft behouden, is Harris’ voorsprong onder vrouwelijke en Spaanstalige kiezers gegroeid tot 13%, van respectievelijk 9% en 6%. Trumps voorsprong onder niet-universitair opgeleide kiezers is ook uitgehold, van 14% in juli naar 7%.

Toch liggen de peilingen in zeven belangrijke swing states dicht bij elkaar. Volgens de peiling van Reuters-Ipsos heeft Trump een voorsprong van ongeveer 2% in Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pennsylvania en Wisconsin. Andere peilingen laten echter een gelijkspel of een marge van 1% zien tussen de kandidaten. Statistisch gezien is dat te krap om een ​​uitspraak te kunnen doen.

error: Kopiëren mag niet!