Uitdagingen bij het kopen van inboedel

Het kopen van inboedel blijft voor veel burgers een uitdaging. Suvan, een alleenstaande vader van drie kinderen die twee banen heeft, geeft aan in een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname, dat hij dringend een kast en een bankstel nodig heeft, maar zich dit momenteel niet kan veroorloven. 

Zijn koelkast is kapot, en hij heeft een geïmproviseerde sluiting aangebracht om voedsel koel te houden. Zijn kinderen zijn beschaamd om vrienden thuis uit te nodigen vanwege de situatie, maar Suvan blijft hoopvol en verwacht eind november een nieuwe koelkast te kunnen kopen.

Een vrouw vertelt dat ook zij worstelt met het kopen van inboedel vanwege andere uitgaven. Ze heeft gespaard, maar kan nog steeds geen bed, televisie en magnetron kopen. Met een salaris van SRD 3.000 is het moeilijk om duurdere items zoals een TV van meer dan SRD 5.000 te kopen zonder schulden te maken. 

Ze werkt aan het verbeteren van haar financiële situatie met een tweede baan en blijft optimistisch over haar toekomst.

Beide verhalen benadrukken hoe moeilijk het kan zijn voor werkende individuen met beperkte middelen om essentiële huishoudelijke spullen aan te schaffen, ondanks hun inzet en inspanningen om een beter leven te creëren.

error: Kopiëren mag niet!