“Ik koop de schoolspullen liever nu dan morgen”

Veel ouders zijn al begonnen met het kopen van schoolbenodigdheden voor het nieuwe schooljaar 2024-2025. Elma geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat ze niet wil wachten tot het laatste moment. “Zolang ik wat geld heb, koop ik de schoolspullen stukje bij beetje, ik hoef niet alles in één keer”, zegt Elma.

“Ik koop nu de belangrijkste dingen zoals broeken, schoenen en gymkleding, zodat ik daar klaar mee ben. Alles is zo duur geworden. Ik heb drie kinderen, dus ik moet economisch nadenken.”

Een andere moeder, die binnenkort haar tweede kind verwacht, zegt: “Ik had niet verwacht dat het vrijdag al zo druk zou zijn. Dan denk ik dat het nog erger zal zijn op zaterdag.” Ze vertelt dat ze op dezelfde dag wat inkopen moest doen. “Ik heb ook moeten sparen, omdat alles zo duur is. Ik zie ouders al stressen over schoolspullen en kleding, maar babyspullen zijn ook duur. Een mooi babypakje is duurder dan een uniform. Dan heb ik het nog niet eens gehad over pampers en andere benodigde spullen. Gelukkig heb ik een babybed besteld, maar een kinderstoel voor in de auto en andere spullen moet ik nog kopen.”

“Voor mijn eerste kind moet ik ook nog een paar dingen kopen, omdat hij naar de oppas gaat. Ik voel die klap nu niet echt, maar ik weet dat ik mijn borst nat moet maken. Maar, ik ben voorbereid, ik spaar al. Mijn man werkt in het buitenland, dus we proberen alles zo goed mogelijk te regelen. Het leven is moeilijk, dat is waar, maar zolang je je niet teveel druk maakt of jezelf stress bezorgt over hoe duur het is, komt het goed”, aldus de moeder.

TM

error: Kopiëren mag niet!