Chuanrui Wang over acties en eisen van veiligheidsbonden

Het VHP-Assembleelid zegt de acties van de veiligheidsbonden te kunnen begrijpen “vanuit hun perspectief, omdat ze opkomen voor betere arbeidsomstandigheden en een loon waarmee ze kunnen overleven”. 

“Echter, het is ook belangrijk om te erkennen dat de regering recent een tijdlijn heeft uitgezet om oplossingen te bieden, wat een positieve stap is richting dialoog en samenwerking.”

“Wat betreft de vraag of de regering de loonsverhogingen kan betalen binnen het IMF-programma, dit is een delicate kwestie. De regering moet een balans vinden tussen het tegemoetkomen aan de legitieme eisen van de bonden en het naleven van de afspraken met het Internationaal Monetair Fonds. Het is bekend dat het IMF voorzichtig is met loonsverhogingen die de inflatie kunnen aanwakkeren, dus dit zal zeker een punt van zorg zijn bij de komende beoordeling op 18 september. De regering zal moeten aantonen dat eventuele loonsverhogingen op een verantwoorde manier worden ingevoerd, zonder het bredere economische herstel in gevaar te brengen”, aldus de politicus.

Hij zegt verder blij te zijn, “dat er voortgang is geboekt en dat de president de veiligheidsbonden heeft ontvangen, samen met de bond van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo”. “Er moet echter”, aldus Wang, “meer geld beschikbaar komen op de begroting van het ministerie van Justitie en Politie, want veiligheid moet altijd gegarandeerd worden”.

error: Kopiëren mag niet!