1.869 personen geholpen tijdens vierde editie Operatie Gran Mati

Er zijn in totaal 1.869 personen behandeld tijdens de vierde editie van Operatie Gran Mati te La Vigilantia, Powakka en de Stichting Jeugdtandverzorging op het terrein van het Militair Hospitaal. 

Gran Mati is een civiel-militaire operatie van het Nationaal Leger (NL). 695 daarvan had een tandheelkundige behandeling nodig. Hoewel het hier voornamelijk ging om het uittrekken van kiezen, hebben personen ook gebruikgemaakt van de mogelijkheid voor een normale gebitscontrole.

Bij de oogheelkundige zorg zijn 224 personen geholpen door de specialisten van Optiek Lorgnet NV. Tijdens de operatie, die van 19 tot en met 26 augustus werd gehouden, werd het duidelijk dat er een grote vraag is naar tandheelkundige zorg. 

Bij de basisgezondheidszorg zijn 950 personen voor verschillende aandoeningen behandeld, waaronder maagzuur, lichaamspijnen, hoge bloeddruk en diabetes. Naast specialisten van het Nationaal Leger en de Medische Zending, hebben dit jaar ook 32 medische zorgverleners, tandartsen, medici en gedragsspecialisten van de South Dakota National Guard en de South Dakota Air National Guard een belangrijke bijdrage geleverd bij deze operatie. 

Op de laatste dag hebben minister Krishna Mathoera van Defensie en VS-ambassadeur Robert Faucher zich persoonlijk georiënteerd op de Heilig Hartschool te La Vigilantia en de Sint Wilhelmusschool te Powakka. 

error: Kopiëren mag niet!