Cedric van Samson: “Je hoort niet zomaar op straat te vergaderen, dat verstoort de openbare orde”

“Allereerst is het geen geheim dat ik altijd heb gepleit voor onderwijs, volksgezondheid en veiligheid. Dit zijn de drie meetbare componenten van je land. Internationale metingen kijken hoe veilig je land is, hoe toegankelijk onderwijs is en hoe het met de volksgezondheid gesteld is. Vanuit dit oogpunt heb ik altijd aangegeven dat deze drie groepen een aparte loonschaal zouden moeten hebben, los van andere ambtenaren”, aldus VHP-Assembleelid Cedric van Samson.

De vakbonden zouden een ontwikkelingspartner moeten zijn voor de regering, vindt Van Samson. “Samen kunnen we kijken hoe we onze huidige internationale positie op het gebied van veiligheid kunnen verbeteren. Toch zie ik nu dat er misbruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om te vergaderen. Je hoort niet zomaar op straat te vergaderen, dat verstoort de openbare orde.”

“Politie en politiek verschillen maar één letter. Het is problematisch als de politie middelen van de politie gebruikt om politieke doelen te bereiken. Om dit op te lossen, moeten we niet alleen aangeven waar investeringen nodig zijn, maar ook durven zeggen waar we kunnen bezuinigen. Mevrouw Anastasia Guscina van het Internationaal Monetair Fonds, IMF, heeft onlangs duidelijk aangegeven dat we meer geld overhouden als we de spookambtenaren uit het systeem halen.”

“Wanneer vakbondsleiders deze mensen beschermen, lijkt een oplossing verder weg”, stelt de politicus.

Een aparte loonschaal voor veiligheidsdiensten, inclusief het leger, onderwijs en verpleegkundigen, zou volgens Van Samson moeten werken.

“Echter, we moeten kritisch kijken naar waar het geld naartoe gaat,maar we moeten ook durven om te zeggen waar het geld vandaan moet komen. Want we moeten het geld dat naar de spookambtenaren gaat stopzetten. Dit zijn vaak friends and family van een groot deel van Suriname.”

error: Kopiëren mag niet!