Humphrey Tjin Liep Shie over de acties van de veiligheidsbonden

Humphrey Tjin Liep Shie, oud-korpschef en Veiligheidsadviseur van de president Santokhi, geeft zijn mening over de acties van de veiligheidsbonden. Hij begrijpt de klachten over middelen en voorzieningen voor operationele diensten, maar benadrukt dat looneisen momenteel moeilijk zijn in te willigen.

Volgens Tjin Liep Shie heeft de overheid te maken met scheefgetrokken loonverhoudingen, waarbij de lonen van veiligheidsdiensten en zorgpersoneel al aanzienlijk verschillen van die van bureauambtenaren. Het verder verhogen van deze lonen zonder proportionele verhoging van andere ambtenaren zou de situatie verergeren.

Hij wijst erop dat acties zoals het versperren van wegen strafbaar zijn volgens het Wetboek van Strafrecht, en dat politie- en veiligheidspersoneel zich bewust moet zijn van de juridische consequenties. 

Tjin Liep Shie benadrukt het belang van proportionele en wettelijke acties en roept op tot goede communicatie en prioriteitsstelling door de overheid.

Het is essentieel om redelijke keuzes te maken met de beperkte middelen die beschikbaar zijn, zonder de samenleving in een situatie van inflatie en devaluatie te storten. Tjin Liep Shie ondersteunt het streven van de regering om medische zorg en veiligheid goed te regelen, en roept op tot realistische verwachtingen en prioriteiten.

error: Kopiëren mag niet!