Amerikaan (41) overlijdt ’razendsnel’ aan zeldzame ziekte overgedragen door muggen

In het noordoosten van de Verenigde Staten is een man overleden aan Eastern Equine Encephalitis (EEE), een zeldzame ziekte die door muggen wordt overgedragen. Volgens Amerikaanse media zou het gaan om de 41-jarige Steven Perry uit Hampstead, New Hampshire.

In een verklaring identificeerde het New Hampshire State Department of Health de patiënt als een volwassene uit de stad Hampstead, zonder verdere details te geven over zijn geslacht of leeftijd.

“De laatst bekende menselijke infectie met het Eastern Equine Encephalitis virus in New Hampshire was in 2014”, toen de gezondheidsdienst drie menselijke infecties, waaronder twee sterfgevallen, meldde.

De familie van Perry vertelde aan de lokale nieuwszender NBC10 dat het “razendsnel” ging. Op 12 augustus ging Perry naar het ziekenhuis en een week later overleed hij. Er wordt aangenomen dat ziekte wordt verergerd door klimaatverandering.

Bijna 30 procent van de geïnfecteerden sterft en veel overlevenden houden lichamelijke of geestelijke gevolgen eraan over. Mensen jonger dan 15 en ouder dan 50 lopen het grootste risico. Er bestaan geen vaccins tegen het virus.

error: Kopiëren mag niet!