Twee verdachten van diefstallen bij goudbedrijf in kraag gevat

De verdachten A.K. en N.K. zijn maandag 26 augustus door de leden van de Regio Bijstand Dienst Midden (RBTM)aangehouden, waarmee 

klaarheid is gebracht in een reeks diefstallen bij een goudbedrijf, nadat vanaf december 2023 tot omstreeks 31 juli 2024 verschillende diefstallen werden gepleegd door tot nog toe onbekenden, op het terrein van het goudbedrijf. 

Er werden onder andere complete automotoren en ander materieel gestolen. Het bedrijf besloot uiteindelijk aangifte te doen, waarna een diepgaand onderzoek werd ingesteld. Dit onderzoek leidde tot het in beeld brengen van drie verdachten. 

Tijdens dit onderzoek is gebleken dat zij zich herhaaldelijk toegang tot het terrein verschaften in de nachtelijke uren en de diefstallen pleegden. A.K. en N.K. werden door het RBTM opgepakt. Zij legden volmondige bekentenissen af waarbij een deel van de goederen op hun aanwijzing werd achterhaald.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is dit duo in verzekering gesteld. Aan de opsporing en aanhouding van de derde verdachte wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!