Pas toegetreden NDP-lid Ingrid Karta-Bink heeft oog op DNA-zetel 

Oud Pertjajah Luhur-kopstuk en voormalig parlementariër uit Commewijne Ingrid Karta-Bink wil weer parlementariër worden. Met het oog op een zetel in de Nationale Assemblee is zij toegetreden tot de NDP.

“Ik wil spreekbuis zijn van de samenleving en van de lokale gemeenschap. Ik hou van het parlementair werk en ik ben er goed in”, stelt de politica. Naast haar maakte de bekende Javaanse artiest Maroef Amatstam onlangs ook de stap naar de NDP. 

Karta-Bink was lange tijd een stun futu binnen de PL. Maar in 2020 stapte ze uit de PL wegens onduidelijke redenen. Karta-Bink stelt nu dat zij bewust heeft gekozen voor de NDP. “Ik weet dat er grote fouten zijn gemaakt. Maar, de NDP staat voor een duidelijk doel”, sprak Karta-Bink tegenover ABC. 

Volgens haar is onder andere het wegnemen van middelen van de Centrale Bank van Suriname een van de fouten. De politica stelt echter dat zij in gesprekken wijzer is geworden over de visie van de NDP. “Je leert de andere kant van het verhaal kennen.”

Karta-Bink was al vroeg politiek actief en maakte zich sterk als een stem voor de lokale burgers. Na de verkiezingen van 2010 werd zij op voordracht van de PL, aangesteld als eerste vrouwelijke districtscommissaris van Commewijne en vervulde tot april 2014 die functie. In 2015 werd zij op de lijst van de V7-combinatie in Commewijne gekozen tot volksvertegenwoordiger. Bij de verkiezingen van mei 2020 werd zij niet herkozen en maakte in september bekend te stoppen als lid van de PL. 

Destijds gaf zij tegenover Dagblad Suriname te kennen dat zij niet klaar was met het werk. “Er zijn alternatieven en opties om door te gaan”, aldus Ingrid Karta-Bink. Het is dus uiteindelijk de NDP geworden, met als doel terugkeer in het hoogste College van Staat. 

error: Kopiëren mag niet!