“Wij moeten als burgers nu opstaan en bewust worden”

Enkele burgers uiten tijdens een gesprek met een verslaggeefster van Dagblad Suriname hun onvrede over de hoge groenteprijzen. “Wie gaat nu SRD 30 betalen voor een bosje droge kouseband?”, vraagt een vrouw. “Als je verder loopt vind je misschien een betere prijs, maar met dit weer heb je daar geen zin in.”

Een marktkraamhoudster klaagt dat zij de groenten nog steeds duur moet inkopen bij de groothandelaar, waardoor ze de prijzen niet kan verlagen. “Wat voor de een goedkoop is, is voor de ander nog duur”, zegt de kraamhoudster. Bladgroenten zijn te koop voor tussen de SRD 25 en SRD 35.

Een man stelt dat er altijd prijsverschillen zullen blijven bestaan. “Ook al daalt de wisselkoers, de prijzen blijven hoog. Als een product goedkoper wordt, stijgen de prijzen van andere producten.”

Hij benadrukt: “Wij moeten als burgers nu opstaan en bewust worden van veel dingen. Als dat niet mogelijk is, breng dan verandering: plant zelf of klaag minder. Uiteindelijk wordt alles toch gekocht, duur of duurder.”

De burgers roepen op tot meer bewustwording en actieve betrokkenheid om de situatie te verbeteren.

error: Kopiëren mag niet!