Parlementariër Bouva (NDP): “DNA-voorzitter heeft regering beschermd rond verantwoording volksgezondheid”

Parlementariër Melvin Bouva van de NDP is de mening toegedaan dat de leiding van De Nationale Assemblee in casu Marinus Bee (ABOP) voorzitterm en Dew Sharman (VHP) vicevoorzitter, de regering heeft beschermd als het gaat om verantwoording over de volksgezondheid in ons land. 

“Ik maak me ernstig zorgen. Let aub goed op jezelf en naasten. Het gaat niet goed!. De Intensive Care zorg is van 15 bedden met de helft teruggebracht naar 8. Ook op de NICU voor baby’s is er een dergelijk beeld. Meer kan men niet aan. In DNA heb ik, evenals vele andere collega’s, vaak aandacht gevraagd voor deze brandende zaken binnen de gezondheidszorg, maar ook voor onderwijs, veiligheid en de sociale nood van onze mensen. Helaas wordt dat steeds genegeerd. De regering wordt beschermd door de hamer om geen verantwoording af te leggen in het parlement. Is soms om gek van te worden. Zie hier het  trieste resultaat”, zegt Bouva via social media. 

De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin en de regering moeten in actie komen. Een crisisaanpak en een onmiddellijke financiële injectie voor het zorgpersoneel, verbruiksartikelen, medische apparatuur en noodzakelijk medicatie moeten per direct beschikbaar worden gesteld, zegt de parlementariër.

“Helaas liggen de prioriteiten verkeerd en blijft enig vooruitzicht op een spoedige oplossing uit. Het beste wat je nu kunt doen is zo veilig en gezond mogelijk leven. Vermijdt de noodzaak om naar het ziekenhuis te gaan. De zorg is niet gegarandeerd! Vanuit mijn verantwoordelijkheid kan ik helaas niet alles zeggen. Maar de situatie is vrij ernstig. Dus laten we goed op elkaar letten”, aldus NDP-kopstuk Bouva.

error: Kopiëren mag niet!