Vluchten naar het Midden-Oosten opgeschort

Door Duncan Mil
Zo’n 15 luchtvaartmaatschappijen hebben hun vluchten naar Israël, Libanon en Iran geannuleerd vanwege een grensoverschrijdende escalatie met de Libanese groep Hezbollah.

Grote luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air France en het Nederlandse Transavia, hebben hun activiteiten in Israël opgeschort.

Andere luchtvaartmaatschappijen, waaronder Air India, het in Hongkong gevestigde Cathay Pacific, KLM Royal Dutch Airlines, de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines en Royal Jordanian, hebben hun vluchten naar Israël geannuleerd, gedreven door de groeiende angst voor een mogelijke regionale oorlog in het Midden-Oosten.

Israël lanceerde zondagochtend meer dan 40 luchtaanvallen op Zuid-Libanon in wat het een preventieve aanval noemde, de ernstigste sinds de grensoverschrijdende aanvallen met Hezbollah op 8 oktober 2023 begonnen.

Hezbollah heeft sinds oktober ongeveer 8.000 raketten afgevuurd op Israëlische militaire posities.

Hassan Nasrallah, secretaris-generaal van Hezbollah, zei dat het honderden raketten en drones diep in Israël heeft afgevuurd als reactie op de moord op zijn commandant, Fouad Shukr, op 30 juli in Beiroet.

“We hebben besloten om individueel te reageren om redenen die in de loop van de tijd duidelijk zullen worden”, zei Nasrallah.

De escalatie vindt plaats tegen de achtergrond van de oorlog in Gaza, waar Israël meer dan 40.000 Palestijnen heeft gedood sinds de Hamas-inval in Israël op 7 oktober 2023.

error: Kopiëren mag niet!