Negatieve invloed van Surinamers op investeerders

Onze huis-econoom Michael is van mening dat sommige Surinamers investeerders afschrikken. Dit wordt vooral zichtbaar in de taal die gebruikt wordt, vaak ruw en ongepolijst, en in de vijandige postings op social media. Sommige personen doen dit bewust om politieke redenen en om de regering geen succes te gunnen. Anderen denken slechts mee te doen met een hype, zonder de volle reikwijdte van hun woorden en daden te beseffen.

Serieuze investeerders volgen het nieuws en social media nauwlettend. Ze zijn huiverig om naar landen te gaan waar de sfeer grimmig is en waar hun kapitaal mogelijk niet veilig is. Hierdoor kiezen ze vaak voor andere, meer stabiele landen.

De mentaliteit en het gedrag van sommige Surinamers spelen een grote rol in het gebrek aan vooruitgang in ons land. Geen enkele regering is erin geslaagd om serieuze investeerders te interesseren om hun kapitaal en knowhow naar Suriname te brengen. Dit komt omdat de negatieve attitudes en uitingen op sociale media een onveilig investeringsklimaat creëren.

Het is van cruciaal belang dat we als samenleving beseffen hoe schadelijk dit gedrag is voor onze economische vooruitgang, aldus Michael. Alleen door een positieve en constructieve houding aan te nemen, kunnen we het vertrouwen van investeerders winnen en de nodige investeringen aantrekken die bijdragen aan de ontwikkeling van ons land. We moeten streven naar een gastvrij en stabiel klimaat, waarin investeerders zich welkom en veilig voelen.

“Als we dit niet doen, blijft Suriname achter in termen van economische groei en ontwikkeling, en zullen we onze potentie nooit volledig kunnen benutten. Daarom is het tijd dat we verandering aanbrengen in onze houding en bijdragen aan een beter investeringsklimaat voor het welzijn van ons land en toekomstige generaties”, stelt Michael tot slot.

error: Kopiëren mag niet!