BiZa-directeur Eskak: :Bedrag verkiezingsbegroting danig verminderd”

‘Van SRD 800 miljoen gebracht naar SRD 723 miljoen’

Directeur Nasier Eskak van Binnenlandse Zaken, BiZa, heeft gesteld dat de conceptbegroting van de verkiezingen volgend jaar danig is verminderd. Volgens de topambtenaar bij BiZa zijn er constant overlegmomenten geweest met de verschillende werkarmen die belast zijn met de organisatie van de verkiezing.

“We hebben steeds gesprekken gevoerd om te kijken waar er bezuinigd kan worden en waar lucht uit de begroting gehaald kan worden. Van de ruim SRD 800 miljoen die initieel begroot was, is het bedrag teruggebracht naar SRD 723 miljoen”, stelt Eskak. 

Volgens hem komt dit bedrag in dollars uitgedrukt veel lager uit dan de verkiezingen van 2020. Zowel president Chan Santokhi als minister Stanley Raghoebarsing van Financiën hebben beide publiekelijk aangegeven dat het geraamd bedrag veel te hoog ligt. Er moet bezuinigd worden. 

Directeur Eskak zegt, dat het ministerie al geruime tijd bezig is om exercities te maken en de begroting zo reëel mogelijk te maken. 

“Bij de verkiezingen van 2020, die SRD 240 miljoen hebben gekost, werd al gesteld dat die de duurste verkiezingen ooit waren. Omgerekend wordt dat 32 miljoen Amerikaanse dollar tegen een koers van SRD 7,50. We hebben gezien dat in de afgelopen jaren een zekere mate van waardevermindering heeft plaatsgevonden van de SRD. In dat opzicht komt de huidige begroting van SRD 723 miljoen, tegen een dollar koers van SRD 30, uit op 24 miljoen Amerikaanse dollar. Het is dus goedkoper”, aldus de directeur. 

Volgens de hem worden diverse besparingen doorgevoerd om het bedrag lager te krijgen. “We voeren regelmatig consultaties yur en naarmate de verkiezingen naderen zal er meer concrete informatie beschikbaar zijn. Hiermee zal het bedrag verder omlaag gaan”, belooft directeur Eskak tegenover ATV. Hij merkte op dat er ook wordt gewerkt aan het werven, trainen en voorlichten van stembureaupersoneel dat volledig online geschiedt bij deze verkiezingen. 

error: Kopiëren mag niet!