Weetje van de dag – Vandaag in 1963: Martin Luther King Jr. houdt toespraak “I Have a Dream” tijdens March on Washington

Op de trappen van het Lincoln Memorial in Washington, D.C. bereikte de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging haar hoogtepunt toen op 28 augustus 1963 Martin Luther King Jr. zijn toespraak “I Have a Dream” hield voor ongeveer 250.000 mensen die de March on Washington for Jobs and Freedom bijwoonden.

De demonstranten – zwart en wit, arm en rijk – kwamen samen in de hoofdstad van het land om stemrecht en gelijke kansen voor Afro-Amerikanen te eisen en een oproep te doen voor een einde aan rassenscheiding en discriminatie.

Toen hij aan het einde van zijn voorbereide tekst kwam, werd hij overweldigd door het moment en begon hij aan een geïmproviseerde preek.

“Ik heb een droom”, bulderde hij over de menigte die zich uitstrekte van het Lincoln Memorial tot het Washington Monument, “dat deze natie op een dag zal opstaan ​​en de ware betekenis van haar credo zal naleven: Wij beschouwen deze waarheden als vanzelfsprekend: dat alle mensen gelijk geschapen zijn.”

error: Kopiëren mag niet!