De wereld in het kort – 27 augustus 2024

  1. Rusland lanceerde aanvallen op Noord-, Oost- en Zuid-Oekraïne, waarbij minstens vier mensen omkwamen en 37 gewond raakten.
  2. Het Kremlin zei dat er een Russische reactie zou moeten komen op de inval van Oekraïne in de westelijke Koersk-regio en dat het idee van staakt-het-vuren-gesprekken met Kiev niet langer relevant was.
  3. Israël gaf laat nieuwe evacuatiebevelen uit voor Deir Al-Balah in de centrale Gazastrook, waardoor meer families moesten vluchten.
  4. Hezbollah lanceerde zondagochtend honderden raketten en drones op Israël, terwijl het Israëlische leger zei dat het Libanon had aangevallen met ongeveer 100 straaljagers om een ​​grotere aanval te dwarsbomen.
  5. Separatistische militanten vielen politiebureaus, spoorlijnen en voertuigen op snelwegen aan in de Pakistaanse provincie Balochistan, waarbij meer dan 50 mensen omkwamen.
  6. Naar verwachting zal de regering-Biden-Harris deze week de definitieve implementatieplannen voor forse tariefverhogingen op bepaalde Chinese importproducten aankondigen.

error: Kopiëren mag niet!