Ambassadeur van India biedt geloofsbrieven aan president Santokhi aan

De ambassadeur van India, Subhas Gupta, heeft maandag 26 augustus zijn geloofsbrieven aan president Chandrikapersad Santokhi aangeboden in het presidentieel paleis, waar hij met militaire eerbetoon werd  ontvangen. Na de overhandiging van de geloofsbrieven volgde er een korte tête-à-tête met president Santokhi waarbij gesproken is over de verdere verdieping en versterking van de historische en traditionele band tussen Suriname en India.  

President Santokhi en de ambassadeur hebben in de korte ontmoeting alle aspecten van de bilaterale relatie tussen beide landen besproken, zoals de culturele en historische banden, economische en commerciële kansen, klimaatverandering en de voortdurende internationale ontwikkelingen. 

Zowel het staatshoofd als ambassadeur Gupta sprak de intentie uit voor verdere verdieping van de traditionele relatie. 

India heeft Suriname geholpen met schuldherschikking en biedt ondersteuning bij de uitvoering van diverse projecten, zoals medische- en kennisuitwisselingsprojecten. Beide naties kijken uit om de relatie verder te verbreden naar nieuwe gebieden van samenwerking, vooral op de gebieden van economie en commercie, mogelijkheden van investeringen alsook uitwisseling van kennis over klimaat- en financiële technologie. 

error: Kopiëren mag niet!